Közélet

2007.03.27. 08:28

Aki a virágot szereti - természetkárosítás miatt rendőrkézen

Nyolc tő erdélyi hérics kitépése miatt került rendőrkézre egy hódmezővásárhelyi fiatal. Az egyetemista ellen természetkárosítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

BEOL

Természetkárosítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás egy hódmezővásárhelyi fiatalember ellen. A 26 éves egyetemi hallgató Csorvás külterületén 8 tő erdélyi héricset tépett ki a földből. Az erdélyi hérics fokozottan védett növény, a 8 tő természetvédelmi értéke összesen 2 millió forint. A fiatalember elmondása szerint azért gyűjtötte be a virágokat, mert tanulmányozni akarta őket. A Körös - Maros Nemzeti Park egyik természetvédelmi őre érte tetten, és jelentette a rendőrségnek, hogy valaki héricset szed a település külterületén, a vasúti töltés mellett. Az őr vissza akarta tartani a férfit, aki nem várta meg a rendőröket. Az egyenruhások azonban rövid idő alatt elfogták.

Egy nyitva hagyott házban jártak besurranó tolvajok vasárnapról hétfőre virradó éjjel Békéscsabán. A Czuczor utcai házból 23 óra és éjjel 2 óra között tűnt el készpénz és aranyékszer összesen kb. 400 ezer forint értékben.

Rendőrök vittek vissza a családjához egy 7 éves fiút hétfőn este Békésen. A fiú édesanyja este fél 8-kor hívta a városi rendőrkapitányságot. A gyermek délután nem haza ment az iskolából, hanem az egyik barátjához. Mikor az anya elment érte, a fiú elszaladt onnan. A rendőrök aztán este 9 órakor hazavitték a gyermeket, és sértetlenül átadták az édesanyjának.

Alumíniumtolvajokat fogtak mára (keddre) virradó éjjel a rendőrök Mezőberényben. Nem sokkal éjfél után a Békési úti MOL benzinkútnál igazoltatták egy Volkswagen Jetta vezetőjét, mert a kocsihoz kapcsolt utánfutón kb. 2 mázsa, különböző méretű alumínium táblát szállított. Kiderült, hogy az alumíniumot kedden a késő esti órákban Békésen, az egyik bekerített telephelyről hozta el társával, aki utasként ült a kocsiban. A lopott holmit aztán Mezőberényben akarták eladni. A rendőrök azonban mindkét férfit előállították, és ellenük eljárás indul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!