Közélet

2007.03.11. 18:29

A gondozási központ munkatársai mentették ki a tűzből az idős hölgyet

A haláltól mentette meg a 82 esztendős dobozi Molnár Margitot a helyi gondozási központ két munkatársa. Botta-Dukát Mihályné és Takácsné Molnár Ilona akkor fel sem fogta, hogy saját életét is kockáztatja.

B.I.

— Margit néninek valóban szerencséje volt. Íme egy ötlevelű lóhere, ez is azt bizonyítja — hajol le az idős asszony Kölcsey utcai hajléka előtt Takácsné Molnár Ilona mentálhigiénés asszisztens, a gondozási központ munkatársa, miközben lapunk fotósa a fényképezéshez készülődik. Valóban, ötlevelű lóherével a kezében egyenesedik fel, s kolléganőjével a március 8-án történtekhez kanyarodnak vissza. Az idős asszony életét ugyanis éppen nőnapon mentették meg, s most már nevetve mesélik, hogy a tűzoltók távozásukkor boldog nőnapot kívántak nekik.
— A történet jól végződött, így valóban boldogok voltunk, vagyunk. Még akkor is, ha hirtelenjében rendes adag füstöt nyeltem. Margit néni, bár füstmérgezést szenvedett, él, s jelenleg a gyulai kórházban ápolják. Utólag visszagondolva belátom, nem veszélytelen dolgot tettem. De akkor csak az zakatolt az agyamban, hogy Margit néni biztosan bent van a házban. Aztán amikor a nevét kiáltottam, elhaló nyöszörgést hallottam a feketén gomolygó füstből. Vakon léptem be a világítással se rendelkező helyiségbe — emlékezett Botta-Dukát Mihályné.

A teljess cikk a Békés Megyei Hírlap március 12-ei számában olvasható.

Riadt madárként reszketett az idős asszony
— A koromsötétben csak helyismeretemre hagyatkozhattam. Fuldokolva köhögtem a maró füsttől. Kezeimet magam előtt tartva botorkáltam, s egyszer csak megéreztem Margit néni kinyújtott kezeit. Kint csak azt hajtogatta az idős hölgy, hogy: „Nem akartam én ezt csinálni” — részletezte a történteket Botta-Dukát Mihályné.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!