Közélet

2007.02.12. 08:56

Olimpikont nevelnének a komlósi lövészből

Olimpiai reménysége a tótkomlósiaknak Rimovszki Dávid, aki a sportlövészetben jeleskedik szép sikerrel. Akár ott is lehet 2012-ben a londoni olimpián. Ehhez viszont szakmailag, és a felszereléseket tekintve is sokat kell fejlődnie. Ő ezért meg is tesz mindent.

cs. i.

Dávid a Szeged Városi Lövészklub tagja A jó technikai edzésfeltételeknek köszönhetően a serdülők között országos bajnoki címet szerzett. A szakma legjobbjai is megjegyezték a nevét, s az idén, amikor első éves ifjúsági versenyző lett, beválogatták a Nemzeti Utánpótlás Intézet Heraklész Bajnokok Programjába.
A sportlövészet olimpiai sportág, meghatározó egy-egy sportolónál a felszerelés  minősége. A szegedi klubnál Dávid a harmadik garnitúra szerelést használja (növésben van a diák). Speciális felszerelését Németországban készítik el, ifjúsági versenyzőként új légpuskára is szüksége lenne. Rimovszki Dávid sportpályafutásának az egyengetésébe beszállt a komlósi önkormányzat is, a speciális lövészfelszerelés elkészíttetéséhez és fegyverbeszerzéséhez 100 ezer forint támogatást adott. A város csupán annyit kért cserébe, hogy Dávid ruháján jelenjen meg a Tótkomlós – Hungary felirat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!