Közélet

2007.02.11. 16:59

Közmunkához kötik a segélyt

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium január 1-jei hatállyal szigorította a rendszeres szociális segélyezés feltételeit, a végrehajtási rendelet azonban a mai napig nem jelent meg, így az önkormányzatoknál nagy a bizonytalanság.

l. j.

A változtatás lényege, hogy a jövőben rendszeres szociális segélyt csak azok kaphatnak, akik közmunkát végeznek a pénzükért. A közmunkák megszervezése az önkormányzatok feladata lesz.
Meghúzták a segély felső határát is, nem lehet magasabb a minimálbér nettó összegénél (jelenleg 53 915 forint).
Szilágyi Menyhért, Csorvás polgármestere, a Települési Önkományzatok Országos Szövetségének megbízott elnöke pozitívan értékeli a szigorítást. Úgy véli, a települések többségében nem lesz nehéz munkát találni a segélyezetteknek, sok az elvégzendő feladat.
Csorváson, ahol ötvenen részesülnek a támogatás e formájában, azt tervezik, hogy nem csak a közterületeken, hanem az önkormányzati intézmények tervezett felújításában is foglalkoztatni tudják majd a segélyezetteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!