Közélet

2007.02.18. 22:40

Ki fizeti a közös vizet?

A tömbházakban élők közös érdeke, hogy főmérőjük adata megegyezzen a lakásokban mért, felhasznált víz mennyiségével.

Cs. I.

— A probléma megoldása közös érdek lenne. Előre jelezzük érkezésünket, de elfogadjuk a közös képviselő által leolvasott vízmérőállásokat is, hiszen ő rugalmasabban tud egyezkedni lakótársaival. Jó példa erre a békéscsabai lakásszövetkezeté. Ott előre ütemezve leadjuk a tömblakások leolvasási időpontját, ők visszajelzik, ki lesz a megbízott. A lakásokban történő ellenőrzéseket ma már nem mi, hanem egy szakértő cég végzi — tudtuk meg Germán Bélától.
A Békés Megyei Vízművek Zrt. leolvasási csoportvezetője nem titkolta, hogy vannak kísérletezők, a vízmérőket befolyásolók, de tippeket nem adott. Elárulta viszont, miből adódhat a sok, kifizetésre váró, a lakók szerint el nem használt víz után fizetendő különbözet.
— A társasházak belső vezetékhálózatának a meghibásodása, a csőtörés is fogyasztással jár. Közös kifolyókról locsolnak, lépcsőházat takarítanak, autót mosnak. Ahol tetőkazánok üzemelnek, a rendszer újratöltéséhez is víz kell. Vannak, akik nem a tényleges mérőállást írják ki ajtóikra. Társaságunk próbál együttműködni a lakóközösségekkel, mi is azon vagyunk, hogy a bekötési vízmérő szerinti elszámolás minél pontosabb legyen, de ehhez az is kell, hogy a lakóközösségek tagjai betartsák az együttélés szabályait — fogalmazott a leolvasási csoportvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!