Közélet

2007.02.23. 13:22

Két új orvosi rendelő Békéscsabán

Jövő szerdán ünnepélyes keretek közt átadják a megyeszékhely két újonnan létesült háziorvosi rendelőjét a Kazinczy utcában. A város önkormányzata a háziorvosi rendelők korszerűsítése érdekében a városban még meglévő váltórendelések kiváltását, megszüntetését tűzte ki egyik közeli és megvalósítható céljául.

BEOL

 E cél megvalósításához adott támogatást a fenntartó évi költségvetési rendeletében tavaly is. A békéscsabai háziorvosi szolgálat utolsó váltórendelése a Kazinczy utcai két háziorvosi rendelőben van, ahol 4 háziorvos rendel jelenleg is, lépcsőzetes munkaszervezésben - tudtuk meg Botyánszky Mária sajtóreferenstől. Ennek a - szakma képviselői és a betegek által joggal kifogásolt - helyzetnek megoldására született a terv, ami költségkímélő megoldással  lehetővé tette egy négy munkahelyes rendelő helyszíni kialakítását.  A meglévő kert teljes beépítésével megvalósult két munkahelyes háziorvosi rendelő közös váróval kapcsolódik az eredetileg meglévő rendelőkhöz.
A beruházás lebonyolítása az Egészségügyi Alapellátási Intézmény feladata volt, költsége meghaladta a húszmillió forintot, a berendezés 500 ezer forintba került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!