Közélet

2007.02.20. 16:24

Érdekérvényesítő szerepe van az idősek civil egyesületének

Évértékelő, korszakzáró és programmeghatározó közgyűlést tartott az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete. A nyugdíjasok székházában dr. Násztor Sándor elnök köszöntője után teljes jogú tagokká fogadták az 53 új belépőt. A vezetőség tagjai sorába választották Kunos Károlynét, Böde Sándort és Varga Dezsőt.

cs. i.

A közgyűlés  néma tiszteletadással  emlékezett meg arról a kilenc elhunytról, akik az elmúlt évben távoztak a közösség soraiból. Dr. Násztor Sándor  elnök  nem csak a 2006-os évről, hanem az egyesület  12  esztendejéről  is szólt. Hangsúlyozta, a semmiből indulva  mára a város  meghatározó, majd négyszáz tagú  civil szerveződésévé  váltak.  Ennek tükre az önkéntes alapon működő, saját városi  nyugdíjasház, ahol az aktív, közösségi élet mellett  szerteágazó ingyenes, karitatív  szolgáltatás, segítés zajlik. A létszámnövekedés örvendetes, nem is olyan régen alakult a Linamar-klub. Az egyesület  fontos  közéleti és érdekérvényesítő  szerepe városszerte ismert. A 2007. év programelképzelésben egy igen dinamikus fejlődési akciótervet  rögzítettek.
A városvezetés felé javaslattal is éltek az idősek, a sorsukat  segítő  intézkedések kapcsán. A hatvanöt év felettiek szemétdíj-mentességét és egy gyopárosi, idős fecskeház garzon lakópark létesítését kezdeményezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!