Közélet

2007.02.03. 22:56

Diploma után - szombaton vették át okleveiket a csabai közgazdászok

A Tessedik Sámuel Főiskola békéscsabai gazdasági karának hallgatói közül a pénzügyi és a gazdálkodási szakon végzettek kapósabbak mostanában a munkaerő piacon, mint a személyügyi szervezők — mondta Tóth János főiskolai adjunktus, hivatalvezető, akivel a diplomaosztást megelőzően beszélgettünk.

BEOL

A hét féléves pénzügyi szakosoknál még az is segíti az elhelyezkedést, hogy az utolsó félévet gyakorlattal töltik, s nem ritka, hogy a gyakorlati helyen állást is ajánlanak nekik.
Óvári Enikőnek alig 20 perce volt a kezében a megszerzett diploma, amikor megszólítottuk.
— Nekem szerencsém van — mondta, s az arcára írt boldog mosoly elárulta, valóban nincs oka panaszra. Az oklevele mellett hatalmas virágcsokrokat és egy másik, a Hallgatói Önkormányzattól kapott elismerést is szorongatott a kezében. Az utolsó félévben a Gyulai Várfürdőben volt gyakorlaton, ahol nagyon jól érezte magát, de békéscsabai lévén a megyeszékhelyen szeretett volna elhelyezkedni. Két napja ez az álma is valóra vált, a munkaügyi központban kapott állást, igen jó feltételekkel.
A szintén friss diplomás mezőkovácsházi Ale Gábornak ugyan nincs ekkora szerencséje, hiszen pillanatnyilag még nincs állása, de bízik abban, hogy vagy a gyakorlati helyén, az APEH-nél, vagy valamelyik banknál sikerül majd elhelyezkednie. Emellett azt is tervezi, hogy munka mellett továbbtanul. Álmaiba minden belefér: akár a közgazdasági diploma egyetemi változata, akár valamilyen műszaki pálya, de még a jogi diploma megszerzése is megfordult a fejében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!