Közélet

2007.02.15. 09:13

Befektettek minden forintot kislányuk gyógyulásáért

A mezőkovácsházi Pajkó Toncsika, aki végtagfejlődési rendellenességgel született az orosházi kórházban, a második születésnapján feketeerdő tortát kapott. A kislány már egyedül jár, szüleitől, a rokonoktól sok ruhát kapott, erre van most nagy szüksége, hiszen sok időt tölt kórházakban, orvosoknál.

cs. i.

Pajkó Jánosné és családja azért indított pert az orosházi kórház ellen, mert kislányukról megszületésekor derült ki, hogy jobb alkarja és több ujja is hiányzik, s a lábai szintén sérültek. A család 30 millió forint nem vagyoni kártérítést, 600 ezer forintos általános vagyoni kártérítést, továbbá a gyermek nevében havi 60 ezer forintos életjáradékot szeretett volna kiharcolni.
A Szegedi Ítélőtáblán egy hónapja született meg az ítélet. 15 napon belül fizetett a biztosító, az orosházi kórház ezen a héten utalta a pénzt. Négy-négy millió érkezett a kamatokkal.
Pajkóék mégsem érzik magukat milliomosnak. Kislányuk gyógyíttatására fordítják a pénzt. Ügyvédjük felülvizsgálati kérelmet adott be a Legfelső Bírósághoz a meg nem ítélt életjáradék miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!