Közélet

2007.02.19. 19:17

A 44-esből autótút, de később

Bár Kóka János közlekedési miniszter korábban azt ígérte, hogy 2010-ig megépül Békéscsaba és Kecskemét között a négysávos gyorsforgalmi út, de a legutóbbi kormánydöntés alapján jó, ha elkezdődik ekkor az egyik szakasz kivitelezése. Molnár László (MSZP), Békéscsaba egyéni országgyűlési képviselője elmondta, valóban megszületett a napokban a kormányhatározat a 2007-13. közötti közlekedésfejlesztési projektek listájáról.

ny. l.

Eszerint 2x2 sávos autóút épül meg majd Békéscsaba és Kecskemét között. Legkorábban, 2010-es kezdéssel a Tiszakürt és Kondoros közötti szakaszhoz látnak hozzá, ide már elkészült az engedélyes terv. A Kecskemét és Tiszakürt közötti szakasz építését 2012-ben, a Békéscsaba—Kondoros közöttit 2013-ban kezdenék el. Molnár László kiemelte: utóbbi szakasz építését mindenképpen szeretnék előrébb hozni. Erre az évre rendelkezésre áll 1,5 milliárd forint a költségvetésből a tervezésre, az előkészítésre. A képviselő március 9-ére összehívta Békéscsabára mindazokat, akik érintettek lehetnek az előkészületekben, az útépítésben. Azt kell megbeszélni, hogy milyen munkákat rendeljenek meg, illetve Kecskemét és Tiszakürt között hol legyen a nyomvonal. Ha ugyanis kicsúsznak az időből, és a pénzt nem használják fel, akkor az nem vihető át a következő évre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!