Közélet

2007.02.14. 12:27

2007 a „szelid turizmus” éve

Békés megyének, klímájából és természeti adottságaiból következően jó adottságai, ezáltal jó esélyei is vannak a turizmus területén — nyilatkozta szerkesztőségünknek szerdán délelőtt Szarvason dr. Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója.

l. j.

A turisztikai szakember azért látogatott a Körös-parti városba, hogy Babák Mihály polgármesterrel aláírják azt a megállapodást, mely az „Év települése” cím elnyeréséhez kapcsolódó turisztikai különdíjat önti írott formába. A megállapodás értelmében a Magyar Turizmus Zrt. a 2007. évben belföldi és külföldi kiadványaiban, vásári, kiállítási anyagaiban, határainkon túlra szánt országismertető kiadványaiban a legelőkelőbb helyen ajánlja majd Szarvast a turistáknak. Mindezt természetesen térítésmentesen.
Dr. Róna Iván munkatársunk kérdésére elmondta: 2007-ben a szelid turizmust hirdették meg, melynek lényege, hogy az emberek visszatérjenek a természethez, törekedjenek az egészségmegőrzésre. E téren Békés megye turisztikai vállalkozóinak ötleteit is várják, s a jó elképzelésekhez a Magyar Turizmus Zrt. anyagilag is hozzájárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!