Közélet

2006.08.27. 14:58

Újabb milliós cigarettafogás - a héten harmadszor

Ezen a héten harmadik alkalommal szerepelt kiváló eredménnyel és derített fényt cigarettacsempészetre a röntgengépkocsi a nagylaki vámhivatalnál.

BEOL

Vasárnap hajnalban jelentkezett belépésre B.V.O. 31 éves román állampolgárságú férfi szintén román honosságú tehergépjárművével Nagylakon. A benyújtott okmányok alapján 287 karton bútort kívánt szállítani Angliába. A pénzügyőrök a szállított árukban rejlő kockázatra tekintettel a  jármű és rakományának röntgenes vizsgálatát rendelték el,  amelynek során a röntgenképen, a  bútorok között oda nem illő dolgot fedeztek fel. A rakomány tételes vizsgálata során kiderült, hogy a  pénzügyőrök gyanúja nem volt alaptalan, hiszen a raktérben 3.100  karton - Marlboro és LM márkájú - román adójegyes cigarettát találtak  elrejtve.
A vámhivatala közel 12 millió forint értékű  cigarettaszállítmányt és a szállítójárművet lefoglalta, a sofőr ellen pedig csempészet miatt indult eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!