Közélet

2006.08.31. 14:40

Megveszik a Barnevált, ha a gépekben megegyeznek

Sikerült elérnünk annak a román cégnek a képviselőjét, mely érdeklődést mutat a békéscsabai baromfi-feldolgozó iránt. Nagy Sándor hangsúlyozta, a vételár már itt van bankszámlán, a gondjuk csak az, hogy nem tudják, kitől kellene a víziszárnyas gépsort megvenni. A román befektető a csirkevonalat és a továbbfeldolgozót is működtetné, de a kacsa- és libavágósor nélkül nem érdekli az üzlet.

Ny. L.

Szathmáry Tibor, a Barnevál felszámolóbiztosa elmondta, bizonyos, a vágóvonalba beépített gépek valóban a mezőkovácsházi Merian Szerviz Kft. tulajdonát képezik. A jövő héten tárgyalnak majd Varga Jenővel, a Merian Szerviz többségi tulajdonosának, a Monopoly''s Kft.-nek a felszámolójával. Olyan egyezségre törekszenek, mely nem akadályozza, inkább elősegíti a békéscsabai baromfi-feldolgozó eladását. Szathmáry Tibor kérdésünkre elmondta, hogy az orosházi Merian Rt.-nek is vannak gépei a békéscsabai üzemben, de azok nincsenek a vágóvonalba beépítve. Amennyiben a Barnevál vevője ezen gépeket is meg kívánja vásárolni, akkor a Merian felszámolójával — mely ugyanúgy a Vectigalis Rt., mint a Monopoly''s esetében — erről is tárgyalnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!