Közélet

2006.08.24. 17:54

Karos forgalomirányítás: még mindig nem ismerjük a jeleket

Ma rendezték meg Békéscsabán a rendőrök karos forgalomirányító versenyének megyei döntőjét. A szervezők egyik tapasztalata, hogy a közlekedők többsége nem ismeri a rendőri karjelzéseket

M. P. M.

A megmérettetésen párosban tízen, míg egyéniben huszonketten álltak rajthoz. A résztvevők már négy hete készültek a viadalra, a megyeszékhely két kereszteződésében gyakoroltak csütörtök délelőttönként.

Eredmények: Női egyéni: 1. Püski Krisztina (Békéscsaba), 2. Gyurcsán Zsuzsanna (Orosháza), 3. Takács Melinda (Orosháza) Férfi egyéni: 1. Fenesi Attila (Gyula), 2. Varga Attila (Gyula), 3. Sugár Attila (Szeghalom) Páros: 1. Békéscsaba (Püski Krisztina, Szendrei Bálint), 2. Gyula (Fenesi Attila, Varga Attila), 3. Szeghalom (Kelemen Andrea, Sugár Attila)

— Évről-évre színvonalasabb a verseny, egyre jobb produkciókat láthatunk a kollégáktól, a mezőny nagyon kiegyensúlyozott. Az egyenruhásoknak számos feladattal kellett megbirkózniuk, elméleti vonalon a szabályismeretüket teszteltük, míg a forgalmi gyakorlatban a mozdulataikat, a fellépésüket valamint a jelenlétük kisugárzását figyeltük — hangsúlyozta Takó Sándor alezredes, a zsűri elnöke.— Nehéz ilyenkor a dolgunk, hiszen a hat illetve nyolc perces gyakorlatok
során mindig teljesen más közlekedési szituációval találkozunk. Minden
autóssal, gyalogossal meg kell találnunk a közös hangot. Van akinek elég
illedelmesen szólni, de akad olyan is akit erélyesebben figyelmeztetünk,
hogy tartsa be a szabályokat. A tapasztalataink alapján megállapítható, a
közlekedők nagy része nincs tisztában a karjelzések jelentésével, nincsenek hozzászokva ezekhez a helyzetekhez. — mondta Fenesi Attila a gyulai kapitányság törzsőrmestere, a viadal egyik győztese.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!