Közélet

2006.08.28. 09:09

Csabai civilek a helyi munkaerőpiacért

Sikeres európai uniós pályázatának köszönhetően közel ötven fő állásba helyezését tervezi a közeljövőben a Békéscsabai Civil Szervezetek Szövetsége.

M.P.M.

A Humánerőforrás-fejlesztés Operatív Programon (HEFOP) nyert 53,1 millió forintnyi költségvetésből a megváltozott munkaképességűek, a szakmanélküli pályakezdők és a 45 év feletti tartósan álláskeresők munkához jutásához nyújt segítő kezet a szervezet. A jelentkezés feltétele még, hogy a munkaügyi központ nyilvántartásában is szerepelnie kell a résztvevőknek.
— A tervek szerint minimálisan kétszáz jelentkezőből, szakértőkből álló
bizottság segítségével választjuk ki azt a nyolcvan embert, akiknek szakmát adunk a kezébe. Negyvennyolc fő számára pedig az elhelyezkedés lehetőségét is biztosítjuk — mondta Gólya Pál, a Békéscsabai Civil Szervezetek Szövetségének elnöke a program  bemutatkozó sajtótájékoztatóján.
A vezető hangsúlyozta, a korábbi eu-s pályázataik tapasztalataiból
kiindulva, várhatóan a 30-90 órás tanfolyamokra nagy lesz a túljelentkezés.
Az Európai Unió társfinanszírozásával, a Nemzeti Fejlesztési Terv keretében megvalósuló program résztvevőinek egyébként képzési hozzájárulást és útiköltségtérítést is biztosít majd a szervezet.

helyezését tervezi a közeljövőben a Békéscsabai Civil Szervezetek

Szövetsége. M.P.M. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!