Közélet

2006.08.24. 10:32

Átmeneti lakást kapott a házát elvesztő mezőkovácsházi család

Segít az önkormányzat annak a mezőkovácsházi családnak, melynek családfője megrongálta a vezetékes gázt, s így felrobbantotta házukat kedd hajnalban. (Mint megírtuk, a robbanásban súlyos sérüléseket szenvedett a férfi.)

Békés Megyei Hírlap

Lapunknak dr. Szarvas Attila polgármester elmondta, hogy azonnali segítségként - amíg a család körülményei nem rendeződnek - egy kétszobás, összkomfortos lakótelepi lakást utaltak ki az édesanya és gyermekei részére. Bútort is biztosítottak, mivel a régiek nagy része megrongálódott a romok alatt. A tragédia délutánján azonnali készpénzes segélyt is kaptak, hogy a legszükségesebb dolgokat meg tudják vásárolni. Emellett tegnap ruhákat is eljuttattak az édesanyának és két gyermekének. Közreműködnek a biztosítással kapcsolatos ügyintézésben, valamint elrendelték a kötelező bontást. Az önkormányzat az Új Alkotmány Mezőgazdasági Szövetkezet gépeinek segítségével elvégezteti a bontást és gondoskodik az építési hulladék elhelyezéséről. Az édesanya elmondása szerint szeretné felépíteni a házat, ennek lehetőségeire - bontott anyagok, használt nyílászárók - amikor aktuálissá válik, majd visszatérnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!