Közélet

2006.07.17. 10:04

Kurucz Ferenc polgármester-jelölt lesz

Korábbi szolgálati helyén, Csongrádon lehet polgármesterjelölt Kurucz Ferenc – tudta meg egy internetes portál. A Hírszerző.hu értesülése szerint a helyi jobboldal egy része, illetve az Összefogás Csongrádért Egyesület kívánja indítani a volt Békés megyei főkapitányt, aki korábban a békéscsabai jegyzői tisztséget is ellátta. A Fidesz még nem döntött.

BEOL

A KDNP, az Összefogás Csongrádért és a Kisgazda Polgári Egyesület már jelölte Kurucz Ferencet, aki korábban e város rendőrkapitányaként ténykedett, egészen Békés megyei főkapitányi kinevezéséig.
A csongrádi helyi viszonyokat jól ismerők szerint ez jelentősen megosztja a városi Fideszt, melynek több tagja szívesebben látná a polgármesteri székben Hegedűs Pétert, aki MDF-tagként független jelöltként indul. A nagyobbik ellenzéki párt helyi szervezete pénteken tárgyalt az ügyről, ám döntés nem született, melyik jelöltet támogatják.
A Hírszerző című független hírportál háttér-információként emlékeztet a nyugalmazott tábornok békéscsabai rövid jegyzői karrierjére, illetve annak körülményeire: míg Békéscsabán a két koalíciós pártot, az MSZP-t és az SZDSZ-t hozta konfliktushelyzetbe jegyzővé jelölése és választása, addig most Csongrádon az ellenzéki pártokat osztja meg Kurucz Ferenc lehetséges jelölése.
„Kurucz esetleges fideszes jelöltségének pikantériája, hogy a korábbi rendőrkapitány békéscsabai jegyzővé választását a helyi MSZP verte keresztül a városi képviselő-testületen, méghozzá a koalíciós partner SZDSZ és a liberális polgármester, Pap János tiltakozása ellenére. A Kurucz körül támadt MSZP-SZDSZ konfliktus a bíróságon folytatódott; a jogerős ítélet szerint Kurucz nem rendelkezett a jegyzői poszt betöltéséhez szükséges közigazgatási gyakorlattal, így kinevezése törvénytelen volt.” – olvasható Gavra Gábor írásában.
A volt főkapitányt, illetve jegyzőt egyelőre nem értük el, azonban ugyanennek a hírforrásnak megerősítette indulási szándékát, abban az esetben is, ha nem élvezi a teljes jobboldali támogatást.

Címkék#Pap János

Ezek is érdekelhetik