Közélet

2006.07.19. 12:38

Elkezdték a kukoricázást

A francia Bonduelle megyeszékhelyi gyárában eddig elégedettek a szezonnal, és bíznak a sikeres folytatásban, amit a cég beruházásai is segítenek.

Csiszér Áron

Egy nagyon jónak nevezhető borsószezon után az eddigieknél is erősebb
„kukoricázásra” készülnek a Bonduelle békéscsabai konzervgyárában.
A váltás óráiban Karkas Mihály igazgató kifejtette, hogy a napokban
lezárult borsószezonban a tavalyinál nagyobb mennyiséget, jó minőségben sikerült előállítani, ami az átgondolt beruházási stratégiának, a hatékonyság folyamatos javításának köszönhető. A cég ugyanis a további termelési és raktározási hatékonyság növelése érdekében több, milliós nagyságrendű beruházást hajtott végre Békéscsabán. Jelenleg is tart a csomagolási tevékenységet ésszerűsítő és a munkakörülményeket javító elképzelések megvalósítása.
Karkas Mihály a kukoricaidénnyel kapcsolatban elmondta, hogy idén
mennyiségben legalább olyan évet szeretnének zárni, mint tavaly. A
termésátlagokat tekintve pedig a termelőkkel való szorosabb együttműködés jegyében vár javulást. Az agronómiai szervezőmunkát tekintve a gyár a vetőmag kiválasztásától a betakarítás megszervezéséig jelen van, menedzseli a folyamatokat. Így a termelő szervezetekkel, a gazdákkal közösen nagyobb eséllyel küszöbölhetik ki az időjárás negatív hatásait, és takaríthatnak be egyenletes, magas minőségű nyersanyagot.
A Bonduelle békéscsabai konzervgyára a cég magyarországi gyártási
volumenének közel 40 százalékát adja.
A gyár magas minőségű termékeinek a piaca biztos, belföldön kívül
elsősorban Oroszországba, Ukrajnába, valamint az egykori F.Á.K. tagországok területére exportálnak.

rendszerben az állandó létszám mellett az idén mintegy 250-300 szezonmunkás alkalmazására nyílik lehetőség — tudtuk meg az igazgatótól. A szezonális dolgozók főként a megyeszékhelyről, valamint a Békéscsaba környéki településekről érkeznek. -->

Ezek is érdekelhetik