Közélet

2006.06.21. 13:51

RSS-en is hozzáférhető a BEOL!

Új elemmel bővítjük a BEOL szolgáltatásait, RSS-sel elsősorban rendszeres hírfogyasztóink kedvében szeretnénk járni, de a szórakoztató tartalmak iránt érdeklődők is megszeretik rövid idő alatt ezt a tartalom-hozzáférési lehetőséget.

BEOL

De miről is beszélünk? Az RSS a Rich Site Summary vagy RDF Site Summary (oldalösszegzés), de gyakran a Really Simple Syndication (igazán egyszerű hírszolgáltatás) rövidítéseként használják. Magyarul, ez egy XML szabványú szolgáltatás, amely a honlapra felkerült hírek és cikkek rövidített, pár mondatos kivonatát küldi el. A továbbított információk megjeleníthetőek egy másik weboldalon vagy egy erre a célra szolgáló RSS hírolvasó programmal.
Több lehetőség is kínálkozik tehát az RSS-csatornák fogadására. Léteznek önálló, számítógépre telepíthető programok (FeedReader, Google Reader, Bottom Feeder stb.), böngészőbe, levelezőbe integrálható pluginek A böngészők legújabb generációi már alapértelmezésben alkalmazkodnak az új információ-átviteli szabványhoz (Firefox, Opera), sőt a még béta állapotban hozzáférhető Internet Explorer 7 is képes az RSS-olvasásra. A harmadik nagy lehetőség – a web2.0 jegyében – a teljes mértékben online RSS-olvasók használata, melyeknek több előnye van, például nem foglalják a helyet a gépen, nem okozhatnak kárt esetleges eltávolításuk során és persze bármikor, bárhonnan elérhetők (NetVibes, Live.com). A BEOL nem kíván és nem is tud tippet adni a megfelelő alkalmazáshoz, annyit azonban elárulhatunk, hogy testületig a webes NetVibes a kedvencünk.

RSS-en elérhető BEOL-tartalmak

BEOL helyi tartalom és képek: http://www.beol.hu/rss/beol.xml
BEOL friss (helyi hírek, beolvashow, programajánló stb.): http://www.beol.hu/rss/friss.xml
BEOL bulifotók, képmutató: http://www.beol.hu/rss/kepmutato.xml

Teendő: 1. Tegyük vágólapra a kiválasztott hivatkozást, 2. Illesszük be az RSS-olvasó megfelelő címmezőjébe, majd kövessük az adott alkalmazás utasításait.

Az RSS-ről részletesebb információkat itt találnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!