Közélet

2006.06.06. 10:48

Kis mértékben növekedett a belvízzel elöntött terület nagysága

A Körös-Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság 340,1 km hosszúságú védvonalaiból 210 km-en a legalacsonyabb, I. fokú készültség, 68,3 km-en pedig II. fokú árvízvédelmi készültség van érvényben – tájékoztatta lapunkat az igazgatóság.

BEOL

II. fokú a készültség a Sebes-Körös alsó szakaszán és a Berettyón,  I. fokú a Fekete-Körösön és a Sebes-Körös felső szakaszán, valamint a Kettős- és Hármas-Körösökön.
Az igazgatóság működési területén lévő tíz belvízvédelmi szakasz mindegyikén készültség van érvényben.  III. fokú a készültség a Mezőberényi és a Dögös- Kákafoki belvízvédelmi szakaszon, II. fokú az  Élővíz-csatornai és a Kettős-Körös jobb parti szakaszokon és I. fokú a készültség a Réhelyi, a Szeghalmi, a Gyomai, a Holt-Sebes-Körösi, a Hosszúfoki, a Fehér-Fekete-Körös-közi belvízvédelmi szakaszon. A belvízzel elöntött terület nagysága kismértékben növekedett, 8000 hektár, melyből 5400 hektár a vetésterület. Az igazgatóság hétfőn 20 szivattyútelepet üzemeltetett, a főbefogadókba 3 034 ezer köbméter belvizet emeltekk át, a betározott belvíz mennyisége 4 millió 884 ezer köbméter. A Körösi Vízgazdálkodási Társulat 10 szivattyútelepen, a Körös-Berettyói Vízgazdálkodási Társulat
20 szivattyútelepen végezte a belvizek átemelését. Az önkormányzatok közül készültséget továbbra is Köröstarcsa, Mezőberény és Mezőtúr tart fenn.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!