Közélet

2006.06.16. 13:09

Hamis focimezeket foglaltak le a határon

Horvátországba szánták azokat a hamis mezeket és nadrágokat, amelyekkel tegnap a késő esti órákban jelentkezett belépésre egy horvát állampolgár horvát honosságú tehergépjárművel Nagylakon. A benyújtott okmányokból kiderült, hogy 148 csomag textilárut szállított Bulgáriából Horvátországba.

BEOL

A pénzügyőrök tételes vámvizsgálatot tartottak, amelynek során megállapították, hogy a rakomány egy része nemzetközileg védett márkajelzéssel van ellátva. A  Védjegy- és Szerzői Jogvédő Alapítvány szakértőjének szakvéleménye alapján  az összesen 5.203 ruhadarab hamisítvány, amelyek között több mint kétezer darab -  Barcelona, Arsenal, AC Milan, Liverpool, Internazionale - mez és nadrág is  szerepelt.
A  vámhivatala megközelítőleg 33 millió forint értékű ruhaszállítmányt lefoglalta, valamint áru hamis megjelölése miatt, ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Vám- és PénzügyőrségDél-alföldi Regionális Nyomozóhivatalához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!