Közélet

2006.06.02. 14:44

Beszállítói demonstráció a mezőkovácsházi baromfi-feldolgozónál

Tizenkét tehergépjárművel állta el pénteken a mezőkovácsházi Merian Szervíz Kft. (volt Pannonliver gyár) be- és kijáratait a tótkomlósi beszállító Lúd 2000 Kft., mert a vállalkozó szerint 50 millió forinttal tartozik neki a cég.

H.M.

Horváth Sándor vállalkozó elmondta, hogy 16 éve a baromfifeldolgozó kizárólagos fuvarozója, de ilyen kényszerű lépésre soha nem került sor. A gyár tartozása miatt két hónapja nem tudja a sofőrök bérét fizetni, amiért a munkaügyi felügyelőség hárommillió forint büntetést helyezett kilátásba.

A demonstrációt azért szervezte, hogy rákényszerítse a Meriant, hogy a tartozásból legalább annyit adjon meg, amiből a munkabéreket kifizetheti. A gondot tetézi, hogy a 18 teherautójának a lízing díját is fel akarja mondani a bank, amit az engedményezés alapján szintén a Meriannak kellett volna fizetni. A mezőkovácsházi gyárból reggel hazaküldték a dolgozókat.
A Carnex és a Merian vezetői kedden ülnek le tisztázni a helyzetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!