Közélet

2006.05.20. 08:10

Továbbra is hamispénzveszély Békés megyében!

Orosházán is megjelentek a hamis húszezer forintossal fizető csalók. Őrölt paprikát vásárolt ugyanis ismeretlen tettes a városban az egyik Észak utcai családi házban, ahol húszezer forintossal fizetett.

BEOL

A rászedett háziak csak később szembesültek vele, hogy hamis pénzt kaptak - derül ki a rendőrség friss hétvégi jelentéséből.
Pengő Erzsébet sajtóügyeletes arról is beszámolt lapunknak, hogy a Békéscsabai Rendőrkapitányság őrizetbe vett egy újkígyósi férfit, aki ellen a Szarvasi Városí Bíróság bocsátott ki elfogató parancsot.
Továbbra is sok munkát adnak a rendőröknek a betörők. Néhány eset ízelítőül: Ismeretlen elkövető levágta a szabadkígyósi Kurta Kocsma ablakáról a rácsot és azon átmászva jutott be a helyiségbe, ahol felfeszítette a pénznyerő automatát és elvitte a benne lévő mintegy 60 ezer forintot. Békéscsabán a Pozsonyi utcán lévő családi ház udvarra néző ablakát feszítette be ismeretlen elkövető. A lakásban kutatást végzett, majd eltulajdonított 45.000 Ft készpénzt és 1 pár arany fülbevalót. Átmászott egy Békéscsaba, Berényi úton lévő telephely kerítésén ismeretlen elkövető . Az ott található javítóműhely ponyvából készült hátsó oldalát kivágta, majd onnan kéziszerszámokat és villáskulcsokat tulajdonított el. A lopással okozott kár 440 ezer forint.
Ugyancsak a megyeszékhelyen a Felső-Körös soron lévő felújítás alatt lévő házba hengerzár-törés módszerével jutott be ismeretlen elkövető, majd az emeletről eltulajdonított egy mosógépet, egy mosogatógépet, főzőlapot, egy beépíthető sütőt és egy páraleszívót. A kár megközelíti a félmillió forintot. A bejárati ajtón lévő mindkét zár külső zárbetétjét hengerzár törés módszerével kitörte ismeretlen elkövető Békésen a Baky utcában, de a lakásba mégsem tudott behatolni, azonban így is húszezer forint kárt okozott a tulajdonosnak.
Kevermesen, a Széchenyi utca egyik házának nyitott folyosójáról ismeretlen elkövető eltulajdonított egy Honda típusú benzinüzemű szivattyút.
Gépkocsifeltörések is történtek: egy nRenault Traffic tehergépkocsiból tulajdonított el ismeretlen elkövető egy övtáskát a benne lévő mobiltelefonnal, 80 ezer forint készpénzzel és személyes iratokkal. Feltörtek egy Trabantot Békésszentandráson a Dinnyelapos dűlőben és elvittek belőle 18 ezer forint készpénz és egy bankkártyát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!