Közélet

2006.05.11. 09:03

„Történelmet írtunk az Irodalmi Estek-sorozattal!”

- jelentette ki büszkén Frankó Attila, a békéscsabai Frankó Irodalmi Estek ötletgazdája, a május 9-én 18 órától ismét megrendezett, soron következő hetedik irodalmi estén, melynek ezúttal is a békéscsabai Club Babylon adott otthont.

BEOL

[caption id="" align="alignleft" width="249"] Tóth Ildikó és Orosz Sándor
[/caption]Ez alkalommal Tóth Ildikó békéscsabai költő verseit olvasta fel Józsa Mihály előadóművész, de nem maradhattak el a József Attila-versek sem, végül a szokásokhoz híven, a felolvasásoknak Frankó Attila egyik verse adott keretet: „Talán többen is tudják rólam, hogy lelkes amatőrként időnként én magam is tollat ragadok, és kiírom magamból fennköltebb gondolataimat, versek, novellák formájában. Minden alkalommal fantasztikus érzés kerít hatalmába, amikor Józsa Mihály megható beleéléssel olvassa fel soraimat...”
Mint ahogyan azt már az irodalom kedvelői megszokhatták, a versek hangulatának átéléséhez a szervezők zenei aláfestésről is gondoskodtak, miközben Tóth Ildikó verseihez illő festményeit is megcsodálhatta a publikum. A Frankó Irodalmi Estek állandó házigazdája, a Rádió 1 műsorvezetője, Orosz Sándor művésznőhöz intézett kérdéseiből a jelenlévők megtudhatták, Békés megyében mindig van mit tenni, alkotni a tehetséges embereknek, véleménye szerint sok kiaknázatlan ihlet rejtőzik még a művészi lelkekben.
Frankó Attila továbbra is fontosnak tartja, hogy havi rendszerességgel együtt tudja a helyi írókat, költőket, hiszen mint mondta: hiányt pótol ezzel a megyében, és ötletével talán közelebb hozza az irodalom kedvelőit a művészekkel. Frankó Attila ezzel azt is reméli, hogy idővel egyre nagyobb megbecsülés övezi majd a poétákat.
A felolvasásokat, mint minden alkalommal, ezúttal is a házigazda által készített gasztronómiai finomságok tették teljessé.

A Frankó Irodalmi Estek Sorozat nyári szünet előtti utolsó, BEST OF felolvasó estjét május 23-án rendezi meg a Frankó Produkciós Iroda a békéscsabai Club Babylonban, melynek keretében Frankó Attila megvendégeli az eddig szereplő, valamennyi írót és költőt. Sok szeretettel várja a kultúrára „éhezőket”.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!