Közélet

2006.05.31. 15:18

Torlódás várható a határon - javasolt kerülő:Kiszombor, Battonya

A pünkösdi ünnep miatt forgalomnövekedésre elsősorban az Ausztriában és Németországban dolgozó román vendégmunkások hazatérése, majd visszautazása várható nagyobb számban június 2-a és 6-a között - mondta lapunknak Kunos Gyula százados, az Orosházi Határőr Igazgatóság szóvivője.

BEOL

A román határszakaszon elsősorban a nagylaki és az ártándi közúti határátkelőhelyeken kell számolni fokozottabb kilépő forgalomra (javasolt kerülő útvonal nagylaki torlódás esetén, Kiszombor és Battonya közúti határátkelőhelyek felé).
Az ártándi átkelőhelyen a forgalom növekedéséhez hozzájárul a hagyományos Csíksomlyói búcsú, amelyre Magyarországról nagy arányban szervezett formában autóbuszokkal utaznak Romániába. A korábbi évek tapasztalatai alapján 2006 június 01.-én a délelőtti óráktól lehet számítani a buszforgalom emelkedésére, egészen június 03.-áig, a buszok többsége a búcsú végeztével nem tér rögtön haza, hanem egy-két nappal később így a várhatóan a hét közepén kell ismételt erősebb buszforgalomra számítani. 
Pünkösd hétfőn a vendégmunkások visszaindulásával kell számolni, amely az igazgatóság nagy átkelőhelyeinek belépő irányú forgalom emelkedésével jár, és várhatóan másnap (június 06.-án) délutánra fog visszaállni a normál határforgalom - jelezte Kunos Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!