Közélet

2006.05.30. 15:58

Tíz sérültje van a Volán-buszos balesetnek

Mint arról beszámoltunk, Hajdú-Bihar megyében, Körösszegapáti és Körmöspuszta között karambolozott kedden délután a Körös Volán távolsági járata, melyet a rendőrség szerint vezetéstechnikai hiba okozott. Időközben kiderült: összesen tíz fő a sérültek száma. A buszon harmincan utaztak, az egyik sérült gyermekkorú.

BEOL

Gémes Tibor, a Körös Volán Zrt. utasszállítási igazgatója lapunknak elmondta: a társaság vezetése a hír hallatán azonnal megtette a szükséges intézkedéseket: mentesítő járatot indított a helyszínre, így az utasok késéssel ugyan, de már céljuk felé haladnak. Ezen túl helyszínelők illetve szerelők indultak a helyszínre. A társcég, a Hajdú Volán is szakembereket biztosított számukra a mentéshez.
Az első megállapítások szerint vezetéstechnikai hiba okozta a balesetet – nyilatkozta a BEOL-nak Vezendi Jánosné százados, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, aki pontosította adatainkat a sérültek számáról: összesen tízen szenvedtek sérüléseket, közülük egy személyt bordatöréssel szállítottak kórházba, kilenc utas nyolc napon belül gyógyul.
A műszaki mentés várhatóan fél-öt, öt óráig tart, erre az időszakra teljes egészében lezárták az utat. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a sérültek közt van-e Békés megyei lakos, viszont közlekedési szakemberek lapunknak elmondták: többségében helyiek veszik igénybe a Debrecen és Békéscsaba közt közlekedő járatot Berettyóújfalu és Komádi között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!