Közélet

2006.05.07. 13:42

Tételek a rejtekhelyről

A biztonsági tasakba csomagolt érettségi feladatsorokat a vizsgák napján őrzött rejtekhelyeken veszik át a középiskolák igazgatói a jegyzőktől, illetve megbízottjaiktól.

(c)

A tavalyi tétellopás után soha nem látott biztonsági intézkedések révén jutnak el a feladatsorok az iskolákba. A nyomdából leplombált csomagterű autókon szállítják a csomagokat a jegyzői hivatalba majd jól őrzött helyen vehetik át az érettségi előtt másfél órával a tasakokat az intézményvezetők. Nagy Árpád, a békéscsabai önkormányzat oktatási osztályának vezető tanácsosa kiemelte: az iskolákban a vizsga kezdete előtt fél órával három tanú jelenlétében bontják ki a csomagokat az igazgatók. Mindennap csak az aznapi tantárgy érettségi feladatsorait viszik el.  

A szigorú biztonsági intézkedsek ellenére a középiskolások zöme úgy véli, az idei érettségi sem zajlik le botrány nélkül.
A megyében a legtöbb középiskola Békéscsabán található. Tuskáné Papp Erzsébet oktatási irodavezető elmondta, a megyeszékhelyi gimnáziumi osztályokban 371-en, a középiskolai osztályokban pedig 771-en érettségiznek. A nemzetiségi intézményekben már pénteken megkezdődött a vizsga, a többi középiskolában hétfőn a magyar nyelv és irodalom írásbelivel rajtol az érettségi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!