Közélet

2006.05.31. 12:00

Halászati együttműködés Thaifölddel

Magyarország és Thaiföld a jövőben közös halászati képzési programokkal segíti Délkelet-Ázsia szegény országait. Erről is megállapodás született a május 29-30-án folytatott thai-magyar kormányközi tárgyalásokon.

(j)

A szarvasi Halászati és Öntözési Kutatóintézet (HAKI) már több évtizede kapcsolatban áll a bangkoki Nemzeti Édesvizi Halászati Intézettel, melynek igazgatója szintén részt vett a budapesti megbeszélésen, majd azt követően a szarvasi látogatáson.
A tárgyalások egyik szakértő résztvevőjétől, dr. Váradi Lászlótól megtudtuk, a két ország kormányának támogatásával a két kutatóintézet az elkövetkező két évben Bangkokban képzési programokat szervez a délkelet-ázsiai országok halászati szakemberei számára.
Ezzel a globális éhezési probléma megoldásához szeretnének hozzájárulni, mivel e távoli, szegény országokban a hal az egyik legfontosabb élelmiszer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!