Közélet

2006.05.27. 16:35

Az ütést nem, a rablási kísérletet tagadja

Zsadányban a Liliom presszóból tartott hazafelé a közelmúltban egyik hajnalon egy helybeli, 24 éves fiatalember, amikor egy tíz személyből álló társasággal találkozott. A társaság tagjai körülállva, többen is vallatóra fogták, hogy van-e rádiótelefonja, s nem adná-e el.

B.I.

A zsadányi fiatalember mondta, hogy Sony Ericsson F500-I típusú rádiótelefonja nem képezheti alku, adás-vétel tárgyát, hiszen nem áll szándékában azt eladni.
Erre a társaság egyik, akkor még ismeretlen tagja odalépett, miközben összesen annyit közölt: „Jó, ha nem adod pénzért, ideadod te azt ingyen is!”. Ezzel megragadta a fiatalember torkát, felnyomta egy lakóház kerítésére, s többször megtérdelte, ököllel több ízben fejen ütötte.

Míg bántalmazta a telefont is megpróbálta kicsavarni a kezéből, ám a sértettnek is helyén volt az esze, lélekjelenléte nem hagyta cserben. Kiszabadította magát támadója szorításából, s szégyen a futás ugyan, de hasznos, kereket oldott.
Ezt követően jelentette az esetet a rendőrségen, s így a sarkadi zsaruk forró nyomon láttak a bűncselekmény elkövetőjének kézre kerítéséhez. Munkájukat siker koronázta, nem sokkal később ugyanis már gyanúsítottként hallgatták ki T. István (26) mezőgyáni lakost.
A mezőgyáni férfi a bűncselekmény elkövetését részben elismerte. A bántalmazás tényét nem tagadta, azt viszont igen, hogy a telefon megszerzése végett alkalmazott volna erőszakot. Erre vonatkozólag úgy nyilatkozott: haverjai közül valaki odaszólt neki, hogy: „Üsd már le ezt a gyereket!” — s ezért bántalmazta a sértettet.
A Sarkadi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya T. István ellen rablás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt kezdeményezett eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!