Közélet

2006.05.19. 10:40

Árvízi védekezés: köszönet a debreceni katonáknak

Varga Zoltán, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke, egyben a Békés Megyei Védelmi Bizottság vezetője pénteken délelőtt 10 órakor ünnepélyes körülmények között emlékplakettel ismerte el és köszönte meg a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Könnyű Lövészdandár személyi állományának a Gyomaendrőd és Szarvas térségében végzett kiemelkedő árvíz-védekezési munkát.

BEOL

Egyúttal az elnök a debreceni dandár csapatzászlójára emlékszalagot tűzött fel az ebből az alkalomból rendezett katonai ünnepségen a cívis város laktanyájában. Mint köztudomású, a Hármas-Körösön kialakult minden eddiginél nagyobb árvíz érkezése miatt elsőként húsvét hétfőjén, 2006. április 17-én érkeztek meg a védekezési munkát segítő első katonai egységek, és végül mintegy három hétig tartózkodtak a térségben. Békés megyében a gátakon és a gátak mellett, valamint a háttérben logisztikai és élelmezési feladatokat ellátó katonák száma a csúcsidőszakban elérte a hétszázat. 

Többek között a Debrecenből érkező hivatásos katonáknak is volt köszönhető, hogy a minden eddigi vízszintet meghaladó árhullámot - áldozatos munkával - Békés megyében is sikerült a hullámtérben tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!