Közélet

2006.05.11. 14:54

A megye első politikus bloggere

Felfedeztük Békés megye első politikai bloggerét, aki nem más mint Békéscsaba szabad demokrata alpolgármestere, Velkey Gábor.

BEOL

A liberális politikus webnaplója saját honlapján található, a blog.html aloldalon. A városvezető aktuális helyi és országos ügyekről fejti ki álláspontját, például a legfrissebb bejegyzés a Kirándulók című szoborral kapcsolatos, megtudjuk, hogy immár kamera figyeli a szoborcsoportot, így talán kisebb a rongálás esélye.
A Gyulai és a Dobozi utak kereszteződésénél történt legfrissebb balesetről pedig így ír Velkey: A város képviselőtestülete nagyon régen tudta, hogy itt muszáj tennünk valamit; több ízben kerestük meg a Békés Megyei Közútkezelő Kht-t (mivel ez a kereszteződés az ő feladatkörükbe esik), hogy létesítsenek ott lámpás kereszteződést. A Közútkezelő Kht vezetőjétől (na, kitől?) mindig elutasító választ kaptunk (írásban, tehát dokumentum van róla). (…) Szerencsére ekkor sikerült lehívni Békéscsabára Kóka János gazdasági minisztert, akitől -- a sürgősségi osztályra, meg mindenre hivatkozva -- 30 millió forintot szereztünk erre a célra. Így a tervezés elkezdődhetett, és lehet körforgalmunk, csak addig vigyázzunk egymásra!
De a kultúra sem idegen az újdonsült viharsarki bloggertől: A felnőttek láthatóan nosztalgikus hangulatba kerültek a "Kis hableány" bábelőadás alatt, a gyerekek viszont szokatlan helyzetbe. Inkább ahhoz vannak már hozzászokva, hogy a tévét nézve rengeteg vágással, villódzó képekkel, alig követhető izgulnivaló akciókkal kötik le a figyelmüket. Nem is csak a figyelmüket, hanem a gondolataikat is. Meglepte őket, hogy a bábelőadás alatt volt idő a gondolkodásra.
Persze számos hiányossága is akad a Velkey-blognak: legelsősorban az, hogy hiányoznak a dátumok, ami minden internetes publikáció esetében zavaró, különösen, ha a blog formát választjuk. Ezen túl hiányzik az interaktivitás lehetősége, azaz a látogató nem tud hozzászólni az olvasottakhoz sem kommentár, fórum vagy üzenőfal, de még e-mail segítségével sem (igaz, a főlapról kiderül, hogy mi a lap tulajdonosának e-mail címe).
Mindenezek ellenére örüljünk, jusson eszünkbe az örök klasszikus, a Tanú című film legendás jelenete: kicsit kicsi, kicsit savanyú, de a miénk. Azaz van már politikusbloggerünk nekünk is.
Korbely György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!