Közélet

2006.05.08. 13:22

A lelkésznőt ezúttal nem cenzúrázzák

A pusztaföldvári evangélikus templomból közvetíti az istentiszteletet a Magyar Rádió május 21-én, 10 óra 4 perctől. A nyolcvanas évek cenzúrája miatt még stúdióból, felvételről, jóváhagyott és lepecsételt szöveggel szerepelhetett az éterben Lászlóné Házi Magdolna, a lelkésznő napjainkban az új feladatára koncentrál.

(cs)

Érdeklődésünkre elmondta, 2000-ben már élőben, Nagybánhegyesről prédikált ország, világ füle hallatára. A mostani felkérés után azért ,,saját"
templomát választotta, hogy az élő adásban elhangozó istentisztelet után
valamiféle közösségépítés indulhasson meg a településen. A felkínált lehetőséget egyébként is óriási felelősségnek tekinti és úgy érzi, ez egy ekkora településnek komoly bemutatkozási lehetőség is. Mindenki izgul, hogy minden sikerüljön, megteljen a templom, működjenek a mikrofonok, szépen szóljon az orgona, legyen elég virág és rádióba illő hangulat.Május 21. egyébként az egyházi naptárban a húsvét utáni 5. vasárnap, latinul Rogate, ami az imádság vasárnapja. Erről szól majd Lászlóné Házi Magdolna lelkésznő igehirdetése is. A tervek szerint az istentisztelet liturgiájában gyülekezeti tagok is részt vesznek. Ezzel nem csak hallgathatóbb, rádiósabb lesz az 56 perc, hanem szimbolizálja, hogy az imádság képes az embereket közösséggé fűzni.

Magyar Rádió május 21-én, 10 óra 4 perctől. A nyolcvanas évek cenzúrája miatt még stúdióból, felvételről, jóváhagyott

és lepecsételt szöveggel szerepelhetett az éterben Lászlóné Házi Magdolna, a lelkésznő napjainkban az új feladatára koncentrál. (cs) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!