2006.05.13. 17:03
A jó kolbász titka a pirospaprika!
A mezőberényi Petőfi Sándor Művelődési Központban szombaton rendezték meg a megyei bor- és kolbászverseny döntőjének.
A területi elődöntőkből 15 féle kolbász és harminchat bor került be a szombati fináléba, melyet a vendéglátók mellett a Békés Megyei Művelődési Központ szervezett. A zsűri döntése alapján a szárazkolbászok versenyében Brusznyiczki János terméke bizonyult a legjobbnak. Mint azt a kondorosi férfi elmondta, véleménye szerint a jó kolbász titka a megfelelően kiválasztott pirospaprika és a fűszerek harmóniája.
A borok között a békéscsabai Sajben György két kategóriában - a rozé és az asztali vörösborok között - is győzött. A megyeszékhelyi fiatalember - aki elsősorban hobbinak tekinti a borkészítést - 2003-ban édesapjával közösen 1200 kilogramm szőlőt dolgozott fel. Az asztali fehérborok kategóriájában Dombi István Mezőberényből, míg a desszert gyümölcsborok között Deák Ferenc Orosházáról érdemelte ki a legjobbnak járó elismerést.