Közélet

2006.04.16. 09:15

Végzetes autótesztelés Vésztőn

Három 18 éves vésztői fiatalember vesztette életét abban a balesetben, mely pénteken 21 órakor történt Vésztő külterületén. Egy hattagú fiútársaság a vésztői Nosztalgia vendéglőben szórakozott, és itt beszélték meg, hogy kipróbálják egyikük Opel Vectráját, mit is tud a járgány.

Ny. L.

A sofőr — akinek néhány hetes jogosítványa volt —, Szeghalom felé vette az irányt, majd Vésztő–Mágornál visszafordult. Egy kanyarban a fiú elvesztette uralmát a jármű felett, lehajtott az útpadkára. Nyolcvan-száz métert sodródott az Opel, két fának is nekicsapódott, majd egy halastóba repült. Az autó vezetője és két 18 éves utasa életét vesztette, egy szintén 18 éves fiatalembert pedig súlyos, életveszélyes állapotban szállítottak kórházba. Egy 17 és egy 19 éves fiú kiúszott a partra. Ők könnyebben sérültek meg, és a szerencsétlenség utáni napon már haza is mehettek a kórházból. Az elhunytakat a tűzoltók szabadították ki a totálkárosra tört gépkocsiból.
A múlt keddi szarvasi tragédia után ez már a második olyan baleset volt egy héten belül megyénkben, melyben hárman haltak meg. Pardi Ildikó százados, a megyei főkapitányság munkatársa elmondta: a kezdő gépjárművezetők évente 65-70 balesetet okoznak Békésben. Ez a gépjárművezetők miatt bekövetkezett balesetek 10 százaléka. Sok fiatal úgy gondolja, ha megszerezte a jogosítványt, már mindent tud az autóvezetésről. Holott a rutintalanság és a vezetéstechnikai gyakorlat hiánya könnyen balesethez vezethet. Főként, ha a sofőr gyorsabban hajt vagy nem tartja be az előzésre, kanyarodásra, elsőbbségadásra vonatkozó szabályokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!