Közélet

2006.04.18. 10:17

Szarvas mellett tovább emelkedik a vízszint

Uraljuk a helyzetet, van kellő mennyiségű homokzsák és elegendő ember dolgozik a gátakon - nyilatkozta kedden reggel Megyeri Mihály, a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság szarvasi szakaszmérnökségének vezetője.

(j)

Elmondta: a Körös folyó a keddre virradó éjszakán, pontosan éjfélkor elérte az eddigi legmagasabb, 954 centiméteres vízszintet, melyet 1970-ben mértek. A vízszint azóta is folyamatosan, óránként 1-1,5 centimétert emelkedik.

Jelenleg a legintenzívebb védekezés a békésszentandrási duzzasztó térségében folyik, ahol homokzsákokból építenek nyúlgátat.
Szarvas és Szentandrás térségében 420 ember van a gátakon, közöttük 110 katona, s jelentős az önkéntesek száma is.
Babák Mihály, Szarvas polgármestere, a helyi védelmi bizottság elnöke elmondta: reggel hat órakor 150 ember indult a polgármesteri hivataltól az árvízi védekezésre.
Azonnali munkára hívták a munkanélküli járadékosokat, s a hétfői felhívások nyomán nagyon sok önkéntes is megjelent, közöttük 53 főiskolás, illetve egyetemista.

Ma reggel a kistérség valamennyi polgármesteréhez levelet intéztek, melyben kérték, hogy a következő turnusba, azaz ma este 18.00 órára küldjenek embereket az árvízi védekezésre. Az önkéntesek jelentkezését továbbra is várják a szarvasi polgármesteri hivatalban. Gyülekezés 17.00 órától, a turnusok 12 óránként váltják egymást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!