Közélet

2006.04.09. 15:35

Pálinka az „X” előtt, vagy után

Szeghalmon vásárnap délelőtt sokan visszaidézték az évtizedekkel ezelőtti választási napokat. Akkoriban a szavazás idején országszerte zárva voltak az italkimérések hogy mindenki józan fejjel adhassa le voksát.

(i)

 — Mivel hagyománytisztelő korosodó ember vagyok, ma én is előbb szavazni mentem, s csak aztán jöttem a kocsmába. De milyen jól tettem, hogy így cselekedtem. Hiszen ha előbb ide jövök, hogy megigyam ezt a három felest meg két sört, akkor lehet, hogy most duplán látnám a szavazólapokon az ikszeket. Azaz hiába jelölnék be én egyet, bizonyára kettőt látnék, s ha ezért szólnék, még jól ki is nevetnénk — fogalmazott egy 70 év körüli bácsi.

Egy 63 éves férfi elmondta: a szavazóhelyiségben sem hagyta el a szép hölgyek iránt érzett imádata. Mielőtt belépett volna a fülkébe egy csinos nőtől kétszer is megkérdezte ahhoz, hogy voksa érvényes legyen, ikszet, vagy pluszjelt kell-e berajzolnia a szavazólapon.
Egy 80 éves bácsi pedig a kampánycsend „mesértésére” hívta fel figyelmünket.

— A virágboltokban ma is lehet piros szegfűt venni, a bevásárló központokban pedig narancsot. Pedig egyértelmű, hogy ezek a két legnagyobb hazai párt jelképei — közölte humorosan.

További infók:
Választás Online

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!