Közélet

2006.04.19. 21:59

Online interjú – Kérdezzen Veress Józseftől!

Újabb politikus vendéget várunk a Beol.hu Munkácsy utcai szerkesztőségébe: pénteken déli fél tizenkettőtől fél egyig Veress József, a Magyar Szocialista Párt Békés megyei elnöke válaszol az olvasóknak.

BEOL

Kérdéseiket máris feltehetik a szokott helyen, azaz alul, a Hozzászólások menüben.
Veress József az MSZP honlapján található önéletrajz szerint 1984-ben, a magyar Külügyminisztérium ösztöndíjasaként a Moszkvai Nemzetközi Kapcsolatok Intézetében szerzett diplomát nemzetközi kapcsolatok szakon. 1990-ben tett kandidátusi szakvizsgát, disszertációját a „Sokoldalú balkáni együttműködés” kérdéseiről írta. Angolul, oroszul, albánul, franciául, németül és olaszul beszél. 1984-ben a Külügyminisztériumban kezdte pályáját, 1987-től Magyarország tiranai, majd 1990-től 1991-ig a moszkvai nagykövetségén teljesített külszolgálatot. 1992-ben lett a HFT Corp. amerikai-magyar pénzügyi, kereskedelmi és konzultációs cég moszkvai irodájának vezetője. 1994-től a miniszterelnök kabinetfőnök helyettese. 1998-2002 között stratégiai menedzsment, regionális gazdaságfejlesztési és információs társadalom projektek tanácsadójaként dolgozott. 2002-től a Nemzeti Fejlesztési Terv készítését és az EU Bizottsággal folyó tárgyalását koordinálta. 2004 és 2005 között a Miniszterelnöki Hivatal európai és fejlesztési ügyekért felelős politikai államtitkára, januártól pedig kizárólag a megyei MSZP-irányítással foglalkozik, illetve vendégelőadó egy helsinki egyetemen. Jelenleg az első fordulót követően első helyen áll saját választókörzetében, Szeghalmon és környékén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!