Közélet

2006.04.27. 08:59

Léna ismét nekivág

Kevesen hitték, hogy az ország egyik „legelvetemültebb” bringás utazója, Lénárt „Léna” Ferenc életveszélyes litvániai kalandja után ismét bevállal egy hosszabb utat, mi több: éppen a kényszerűen megszakított európai túrát veszi célba ismét. Pedig mindössze néhány napig tartott a bizonytalanság, tavaly nyár óta az orosházi férfi ismét az utat tervezi, s a munka ünnepére elérkezett a várva várt pillanat is: hétfőn indulás.

K. Gy.

Léna kalandjairól a Beol is rendszeresen beszámolt. Utolsó hírünk tavaly az volt, hogy 22 országot érintő európai (és egy icipicit észak-afrikai) túra első szakaszán, Litvániában kirabolták, olyannyira, hogy semmije sem maradt:  elvették a pénzét, felszerelését, Merida treking kerékpárját, s a helyi viszonyokat ismerők szerint örülhet, hogy életét megkímélték. Akkor a vilniusi magyar nagykövet (aki egyébként Békés megyéből származott el) közreműködésével érkezett haza egy szál pólóban és farmerban.
Ám a milliós nagyságrendű veszteség és a közvetlen életveszély sem szegte kedvét a 42 éves örök tinédzsernek, hogy ismét nekivágjon a hosszú éjszakákon át tervezgetett útnak. Hiszen kalandban korábban sem volt hiány, élt át meleg helyzeteket csángóföldi, albániai túrái során is, nem beszélve a hetvenes-nyolcvanas évek autóstopos útjairól szerte Európában. Szerencsére a támogatók bizalma töretlen maradt, sőt sikerült új szponzorokat is meggyőznie, így például a hazai piacon most megjelent Wenson biztosított számára személyre szabott kerékpárt (a cég kampányában is szerepel: ő a  Wenson szabadidős „arca”). Egyéb felszereléseit is világcégek, illetve azok termékeinek hazai forgalmazói biztosították, de a helyi támogatók is azonosultak a Kerouac-i gondolat (úton lenni boldogság, megérkezni a halál) kétkerekes követőjével és hozzájárultak az út sikeréhez.. A hippis fíling egyébként az út céljait is jellemzi, hiszen Léna két fő dologra kívánja felhívni útjával a figyelmet: a békére és az állatvédelemre.
A nagy nap május elsején, hétfőn érkezik el, ekkor indul a világutazó újabb túrájára, várhatóan tekintélyes kétkerekes kísérettel – legalábbis egy darabon. Gyülekező reggel kilenc órakor lesz a gyopárosi élményfürdő előtt (a fürdőtől is komoly segítséget kapott hősünk), majd indulás a Nagyszénás-Kondoros-Mezőberény-Szeghalom-Berettyóújfalu-Debrecen-Nyíregyháza-Sátoraljaújhely vonalon. Léna a Beol-nak elmondta: örülne, ha minél többen részt vennének búcsúztatásán, illetve a kétkerekes kíséretben.

 

Kapcsolódó link: Léna kerékpáros oldala

K. Gy. -->

Címkék#Léna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!