2006.04.03. 11:16
Harmadik lett az első nagy versenyén
Harmadik helyezett lett az Országos Gasztronómiai Szövetség márciusban megtartott, idei országos versenyén egy fiatal gyomaendrődi mesterszakács, Tímár Albin.
Tímár Albin a hidegkonyhai készítmények kategóriájában „Szárnyasparádé” fantázianevet viselő kompozíciójával a harmadik helyezést érdemelte ki.
A mesterszakács elmondta: a nyolcszemélyes dísztálon olyan különlegességek voltak, mint például a csirkemájhab és a szárnyas galantin (szárnyasmellből készült különlegesség). Tímár Albin tavaly tette le a mestervizsgát, s ez volt az első jelentős versenye.
Úgy gondolja, nem áll meg itt, hanem szeretné minél hamarább nemzetközi gasztronómiai versenyen is megmérettetni magát.
A gyomaendrődi mesterszakács sikeréről az árpilis 9-i Vasárnapi Békés Megyei Hírlapban bővebben is olvashatnak.