Közélet

2006.04.11. 14:03

Egymilliárd forinttal csábító turizmus

Közel egymilliárd forintot nyert az Európai Pályázat Előkészítő Alaptól a Körösök Völgye Naturpark Egyesület. A pénzből hat településen turisztikai szempontból kiemelkedően fontos fejlesztéseket végeznek.

(y)

Hamarosan Békéscsabán az Erzsébet ligetben Körösök-Völgye Látogatóközpontot, Körös-menti kishajó kikötőt, Gyulán, a Csiga-kertben ökoturisztikai ismeretterjesztő útvonalat, Kisökör-járási fogadót és információs központot alakítanak ki.

Dobozon a kastélyparkban és a Sámson-várnál ökoturisztikai útvonalat, Mezőberényben madarak házát, madármegfigyelőt, Köröstarcsán népi kulturális ökocentrumot építenek.
Mindezt a helyi vállalkozások, a térségbe látogató turisták és a helyben lakók is élvezhetnék.

A terveket három évvel ezelőtt kezdte kidolgozni az egyesület, a pályázatot kedden írta alá a hat érintett önkormányzat polgármestere. A 949 millió forintos munkálatokból nem egészen 24 millió forint a saját költség, a többit európai uniós támogatásból kapják a települések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!