Közélet

2006.04.23. 19:17

Egy panasznak helyt adott a bizottság

Szórólapok és a Jobb Egyenes Beszéd című kiadványban megjelent felhívás miatt érkezett panasz a 2-es számú választókerület választási bizottságához. A bizottság állásfoglalása szerint a kiadvány felhívása alkalmas a választópolgárok befolyásolására, sérti a jelöltek esélyegyenlőségét.

(ö)

Az MSZP gyulai szervezete kifogással élt a Sarkadon, a Fidesz-MPSZ által terjesztett szórólap miatt. Ezen mozgóurna-igénylési lehetőséget jeleznek mobiltelefonszám és e-mail cím megjelölésével, mindkettő a párthoz és Tóth Imre képviselő-jelölthöz köthető.
A 2-es számú választókerület választási bizottsága megállapította, a szórólap nem alkalmas a választópolgárok szavazáskori befolyásolására. Az sem bizonyított, hogy a mozgóurnát igénylő felhívást ki csatolta a kiadványhoz. A bizottság elutasította a kifogást.

A másik kifogás is a gyulai szocialistáké volt egy megyei roma szövetség választópolgároknak eljuttatott szóróanyaga miatt. A szórólap többek között azt állítja, hogy Gyurcsány Ferenc elveszi a romáktól a gyermekeiket. A szórólapot Eleken, Sarkadon és Mezőgyánban terjesztették.
A választási bizottság megállapította, hogy a szórólap csupán vélemény, nem alkalmas a választópolgárok befolyásolására. A bizottság ezt a kifogást is elutasította.

A gyulai szocialisták harmadik kifogásának helyt adott a választási bizottság. A Jobb Egyenes Beszéd című kiadványban megfogalmazták azt, hogy az MSZP-jelölt dr. Perjési Klára listán már bejutott, ne szavazzanak rá. A térség, Gyula akkor jár jól, ha a másik jelölt egyéni képviselőként bejut a parlamentbe. Így két országgyűlési képviselője is lehet a választókerületnek.
A bizottság megállapította, a kifogásolt felhívás alkalmas a választópolgárok befolyásolására, sérti a jelöltek esélyegyenlőségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!