Közélet

2006.04.25. 09:49

Afrikából átázva érkeztek Gesztre

A biharugrai határőrök hétfőn reggel lakossági jelzésre, a Békés megyei Geszt belterületén elfogtak - akkor még – három angolul beszélő, okmány nélküli libériai férfit.

(cs)


Az Orosházi Határőr Igazgatóság munkatársai a határsértőket meghallgatták, akikről kiderült, hogy az egyik libériai, a másik elefántcsontparti és a 16 éves zimbabwei állampolgár. Állításuk szerint különbözÕ idÕpontokban indultak el hazájukból és Törökországban ismerkedtek össze, majd az embercsempészek fejenként 1000 eurót kértek, hogy eljuttassák őket Németországba. Az utazásról nem tudtak semmit elmondani, mert egy kamion rakterébe zárták mindannyiukat, és amikor kiszállították Õket, azt mondták nekik: végállomás. A határterületen barangolva a csatornákon átkelve, teljesen átázva érkeztek meg Gesztre, ahol elfogták őket. A három határsértő menekült státuszt kért, így ügyükben a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal dönt — tudtuk meg Kunos Gyulától, az igazgatóság sajtóreferensétől

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!