Közélet

2005.11.09. 08:11

Kerékpáros balesetek

Bőven volt hol helyszínelniük tegnap a rendőröknek. Hat személyi sérüléssel járó baleset történt megyénkben, de ezekben nem halt meg senki. Két eset kivételével mindegyikben szerepet játszott kerékpáros, egyben segédmotor-kerékpáros, egyben pedig a részegség!

BEOL

Közlekedési balesetek:
Egy kerékpáros és egy autós ütközött össze kedden kora este Békésen. A biciklis asszony a 47-es számú főút Csabai úti szakaszán Békéscsaba irányába tartott. A Csabai út és a Kölcsey utca kereszteződésében összeütközött egy személyautóval, melynek vezetője éppen a Csabai útra akart rákanyarodni. A kerékpáros asszony elesett és 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A helyszínelés idejére az utat a rendőrség fél szélességében lezárta, a forgalmat rendőrök irányították. Eközben egy személyautó vezetője nem vette észre, hogy előtte –éppen a baleseti helyszínelés miatt- lassít egy IFA tehergépkocsi. Nekiütközött és a sofőr 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Felborult egy személyautó kedden délután a 44-es számú főúton Békésszentandrásnál. Az Opel vezetője Öcsöd irányából Szarvas felé tartott, amikor az ún. Siratói üdülősorról a sofőr elmondása szerint elé kanyarodott egy kerékpáros. A kocsi vezetője el akarta kerülni az ütközést, ezért járművét jobbra kormányozta. Nekiment az ott lévő benzinkút világító oszlopának, majd felborult. A férfi, aki az autót vezette nem sérült meg. Az anyagi kár kb. 800. 000.-Ft.

Ezeken kívül még négy személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt kedden Békés megyében. Délelőtt valamivel 11 óra után Dombegyház belterületén egy tehergépkocsi és egy kerékpáros ütközött össze. A balesetben egy személy súlyosan, egy pedig könnyebben sérült meg.
Békésen délután fél 1 előtt egy személyautó és egy kerékpáros ütközött össze. A biciklis könnyű sérülést szenvedett.
Délután a Mezőkovácsháza és Battonya közötti úton egy személyautó és egy segédmotor-kerékpáros ütközött, a motoros könnyebben megsérült.
Vésztőn pedig az esti órákban történt baleset. Egy személyautó a város belterületén fának ütközött, és a vezetője –akinél felmerült az ittasság gyanúja- könnyű sérülést szenvedett.

Egyéb esetek:
Keddre virradó éjjel betörtek Mezőberényben a Fortuna téren lévő sportboltba. A tettes a bejárati ajtót záró pántot levágta, majd bement az üzletbe és onnan ruhaneműket vitt el. A lopással okozott kár pontos értéke egyelőre nem ismert, a rongálással okozott kár kb. 5. 000.-Ft.

A Gyulai Rendőrkapitányság eljárást indított két férfi ellen, akik a gyanú szerint Kétegyházán egy erdős részen engedély nélkül kivágtak 3 mázsa akácfát. A fa értéke kb. 5. 000.-Ft.

Gyomaendrődön egy külkerületi tanyából keddre virradó éjjel eltűnt kb. 3100 db liba. A jószágok egyenként kb. 5-6 kg súlyúak, együttes értékük kb. 6. 000. 000.-Ft. A tettes a helyszíni szemle adatai szerint megbontotta a kerítést, és úgy hajtotta ki az állatokat az egyébként zárt terültről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!