Közélet

2005.11.27. 10:10

Békés megyei Juventus-rajongók: eleinte csak a körkapcsolást hallgatták

A békéscsabai Budai László gyermekkora óta rajong a Juventus csapatáért, még 1982-ben az olasz győzelemmel végződő spanyolországi mundial alatt szerette meg a gárdát. A világbajnoki csapat gerincét ugyanis éppen a zebramezes klub játékosai adták.

BEOL

A fiatalember ekkor még csak a műholdas adások segítségével követte az itálai pontvadászat eseményeit. Vasárnap délután állandó programja volt az olasz rádió bajnoki mérkőzésekről szóló körkapcsolása. Azután 2001-ben eljött a nagy nap: személyesen is részt vett a Juve egyik bajnoki mérkőzésén.

Az évek alatt azután László vezetésével kialakult egy öt fős csapat — négy békéscsabai és egy békési rajongó alkotja —, akik, ha csak tehetik, ott vannak a meccseken. Voltak a Milan elleni rangadón 2004-ben és a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen is, amikor is a zebrák hazai pályán drámai csatában, hosszabbítás után ütötték el a továbbjutástól a spanyol királyi gárdát.

A Békéscsaba és Torino közötti 1350 kilométeres utat egyébként tizennégy óra alatt teszik meg, bár — jegyezte meg — Kecskeméttől legalább végig autópályán lehet haladni. Legközelebb egyébként valószínűleg Bécsbe utaznak, ahol kedvenceik Rapid elleni mérkőzését tekintik majd meg.

Részletek a Vasárnap Reggelben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!