Közélet

2005.09.13. 16:34

Pénzhamisítót fogtak a rendőrök

Az egyik mezőberényi italbolt játékautomatájában hamis pénzt találtak a minap. A rendőrségen jelentkező férfi elmondta, hogy a vendéglőben működő gépen ketten játszottak, és a bejelentő személyleírást is adott.

(c)

A  rendőrök Mezőberény teljes területén ellenőriztek, és a Petőfi utcában leállítottak egy Opel Vectra gépkocsit, melyet egy makói férfi vezetett. Az autó jobb első ülésén egy szintén makói fiatalember ült. Az igazoltatáskor ő kiszállt az autóból, társa azonban nagy sebességgel elhajtott a helyszínről.

Az ott maradt férfira illett a bejelentő személyleírása, ezért az intézkedő rendőr megbilincselte, majd előállította. A 29 éves K. Norbertet őrizetbe vették, és a rendőrség kezdeményezésére a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

K. Norbertet azzal gyanúsítják, hogy társával, K. Jánossal hét darab hamis 10 ezres bankjegyet készített. Ezek közül szeptember 9-én délután az egyik mezőberényi sörözőben egyet eljátszottak játékgépen. Ugyanezen a napon Békésen egy büfében is hamis tízezressel fizettek. A gyanú szerint Mezőberényben egy horgász üzletben, egy sörözőben és egy virágüzletben, valamint még két békési sörözőben is sikerült az elkövetőknek egy-egy hamis bankón túladniuk. K. Norbert ellen pénzhamisítás gyanújával indult eljárás, szökésben lévő társát még keresi a rendőrség.

A lefoglalt bankók érdekessége, hogy az eredetiség-vizsgálathoz használt lámpa csak a bankjegy egyik részén teszi láthatóvá a rányomtatott és a papírba beledolgozott jelzéseket. A másik részen nem láthatóak jelzések, mert azt a gyanúsítottak számítógéppel és nyomtatóval maguk készítették. A technikájuk tehát az volt, hogy a fémszámnál elvágva egy eredeti és egy saját gyártású részből ragasztottak össze egy egész bankjegyet.

(c) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!