Közélet

2005.09.20. 07:56

Kevesebb a baleset

Az előző év azonos időszakához viszonyítva némiképp csökkent a sérüléssel járó balesetek száma, hiszen tavaly 16, míg az idén 11 ilyen szerencsétlenség történt hét nap alatt megyénk útjain – tudhatjuk meg a múlt hét baleseti összefoglalójából.

BEOL

A balesetek nagy részét – összesen kilencet – a személyautó vezetők és a segédmotor-kerékpárosok okozták. Hajnali 4 óra és reggel 7 óra között nem történt személyi sérüléssel járó baleset. A délelőtti órákban azonban ötször is érkezett segélyhívás. A délutáni, az esti és az éjszakai időszakban 2-2 olyan eset volt, amikor valaki megsérült. Összesen tizenketten szenvedtek könnyebb, tizennyolcan pedig súlyos sérüléseket. Halálos baleset a múlt héten nem volt Békésben.

Továbbra is jellemző baleseti ok a gyorshajtás és a kanyarodási szabályok megsértése. Egy kanyarodó autó ütött el egy kerékpárost az elmúlt héten hétfőn, Békéscsabán. A férfi könnyű sérülést szenvedett. Csütörtökön Medgyesegyházán egy éppen balra kanyarodó Renault vezetője ütközött össze egy motorossal. A motort vezető 27 éves férfi súlyosan megsérült, a baleset körülményeit és a felelősség kérdését a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja. Az előírt követési távolság be nem tartása miatt is két baleset történt az elmúlt héten. A rendőrség tehát újra felhívja a közlekedők figyelmét a szabályok betartásának fontosságára! Az ősz beköszöntével a közlekedés időjárási feltételei is megváltoztak. A gyakran párás, esős reggeleken és a napközbeni esőzések idején is fokozott figyelmet kell szentelni a sebesség és a követési távolság helyes megválasztásának!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!