Közélet

2005.09.12. 09:26

Két hónap alatt kétszer buktak a tiltott határátlépők

Szombaton 18 óra körül a zöldhatáron keresztül érkezett külföldieket észleltek a Kötegyáni Polgárőr Egyesület tagjai. Az esetet azonnal jelentették a Kötegyáni Határrendészeti Kirendeltségen — tájékoztatták lapunkat a polgárőrök.

(b)

A Kötegyáni Határrendészeti Kirendeltség tagjai körbezárták, biztosították a területet, s elkezdődött a tiltott határátlépők felkutatása.
— Mivel a kora esti órákig nem vezetett eredményre a keresés, kollégáink a mélységi területet is „szűrni kezdték”, s már éjfél után járt az idő, amikor Sarkad város közigazgatási külterületén, a vasúti sínekkel párhuzamosan sikerült megtalálni a határt tiltott módon átlépett két román állampolgárt — erősítette meg lapunk értesüléseit Tomonyiczka András határőr alezredes, a Kötegyáni Határrendészeti Kirendeltség határrendészeti osztályának vezetője.
Az alezredestől megtudtuk: S. A., illetve A. G. C. augusztus elején ugyancsak a Kötegyáni Határrendészeti Kirendeltség területén, hasonló módon lépte át a határt. Akkor cselekedetükért 2009-ig kiutasították a Magyar Köztársaság területéről.
A kötegyáni határőrök S. A.-t, illetve A. G. C.-t kihallgatásukat követően úgynevezett rövidutas visszaadás keretében átadták a román társszerveknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!