Közélet

2005.07.22. 13:31

Nyári munka: a Dunántúlról is jöttek címerezők

A korábbi évekhez hasonlóan az idén is felkészült a Hidasháti Rt. az egyik nagy nyári munkára, a hibridkukorica címerezésére. A bakuczi tábor már június derekán fogadóképes volt, a tényleges munka azonban csak a hónap első napjaiban indult be. A Békés megyei diákokon kívül jöttek címerezők a szomszédos megyékből, sőt, a Dunántúlról is.

(sz)

Nehezen kezdődött az idén a hibridkukorica címerezése. A hűvös tavasz visszavetette a növényt fejlődésében, majd a kiadós esők akadályozták a földeken a munkát. Aztán, már csak ráadásként, hirtelen jött a meleg, szinte egyszerre indult be címerképződés. 

Pálfi Zsuzsanna, a Profi Diák Iskola Szövetkezet elnöke elmondta: csúcsidőszakban több mint ötszáz címerező dolgozik a földeken, akik közül csaknem 350-en a bakuczi táborban, míg a többiek a mezőberényi Petőfi Sándor Gimnázium Kollégiumában laknak.

A keresetek a teljesítménytől függenek. A bruttó alap személyenként és naponta 2720 forint. Tavaly voltak olyanok, akik huszonnégy napra 132 ezer forintot kerestek. Igaz, ők keményen dolgoztak...
Gyuricza Imre, a tábor vezetője azt fejtegette, hogy az idén új szemlélettel, vagyis költségtakarékosan dolgoznak. Ez azt jelenti, hogy amikor az időjárás miatt a címerezők nem tudnak dolgozni, akkor a közelben lakók nem a táborban vészelik át a kényszerpihenőt, hanem haza utaznak, amihez a részvénytársaság biztosít autóbuszokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!