Közélet

2005.07.22. 16:23

Négycsillagos szálloda: Gyula helyett Orosházán?

A gyulai képviselők a június 6-i rendkívüli ülésen úgy döntöttek, hogy a városban négycsillagos szálloda építésére projektet készíthet elő a békéscsabai Csaba Center Invest Kft., de az nem érintheti a Gyulai Várfürdő területét. Azóta eltelt több mint egy hónap és úgy értesültünk, hogy a Csaba Center Invest Kft. Orosházán készíti elő a projektet és valósítja meg a szállodaberuházást.

(ö)

Zsibrita Pál, a Csaba Center Invest Kft. többségi tulajdonosa megkeresésünkre elmondta, a két város és a reptér közelsége miatt úgy gondolták, a fürdővárosban fektetnek be. Gyulán volt fogadókészség, eleinte a várfürdő részéről is. Zsibrita Pál kifejtette, a gyulai beruházásról még nem tettek le teljesen, hiszen lehetőséget kaptak idegenforgalmi fejlesztési vizsgálódásra, de megvalósításról csak akkor lehet szó, ha az eredeti területen, a várfürdőt érintve építkezhetnek. Ha nem, tovább mennek és valóban elkezdik a projekt-előkészítést Orosháza—Gyopárosfürdőn. Elkészítették a fényképfelvételeket, Gyulán még ennyit sem tehettek meg.
A befektető cég kétmilliárd forintos szállodaberuházást tervezett Gyulán a megfelelő gyógyászattal. A terület értékét bővített gyógyászatban és szerkezetkész építményben fizették volna meg. Gyopárosfürdőn bontani sem kell, igaz, a repülőtér messzebb van. Gyulán azért nem tudják másutt elképzelni a szállodaberuházást, mert két gyógyászat konkurenciát jelentene egymásnak, viszont a négycsillagos szálloda- és a fürdőszolgáltatás egymást kiegészítve, kibővített gyógyászattal a vár közelében komoly vonzerő lenne.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!