Közélet

2005.07.08. 11:02

Fürdés, mozgáskorlátozottaknak is

Békés megyében a nagyobb fürdők többségének fenntartói, üzemeltetői odafigyelnek arra, hogy a mozgásukban korlátozott emberek is be tudjanak jutni a medencékbe. Az érintettek azonban sokszor nem is tudják, hogy számukra is van fürdési lehetőség, az információk nem jutnak el hozzájuk.

(j)

A békéscsabai Árpád Fürdőben a szabadtéri medencében felszereltek olyan liftberendezést, mely a vízbe emeli a mozgáskorlátozottakat. Ugyanígy az átadás előtt álló füzesgyarmati fürdőben is megoldották ezt a kérdést. Gyomaendrődön és Szarvason egyaránt az elmúlt évben adták át a felújított, kibővített fürdőt, s mindkét helyen találunk ilyen, székhez hasonló liftberendezést, ugyanúgy, ahogyan a gyulai várfürdő „lovardájában” is. Ezekben a fürdőkben természetesen a mozgáskorlátozottak bejutását segítő rámpa is van, s megoldott az épületen belüli akadálymenteSajnos azonban több olyan régi építésű fürdőt is találunk a megyében, ahol még nincsenek biztosítva a feltételek a mozgáskorlátozottak számára, netán bejutni sem tudnak az épületbe. S vannak olyan fürdők is, ahol a kerekes székes ember egészen a medencéig eljuthat, csak éppen megmártózni nem tud. Legalábbis a medencékben nem, mert a kádas fürdéshez az új, illetve felújított fürdők többségében  a mozgáskorlátozottak számára is megteremtették a feltételeket. Az emelőlift kérdése megoldásra vár még többek között Gyopárosfürdőn, Tótkomlóson, Battonyán, Dévaványán, Medgyesegyházán és Mezőkovácsházán is. s közlekedés.
 


 

(j) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!